Pro Bona Coaching & Training Center

Személyes fejlesztés és képzések a proaktív coaching gyakorlatának megismeréséhez.

Pozitív megerősítésekre építő coaching a nagyobb személyes eredményekért.


Coach blog

Milyen vezetővé válik a coach képzés elvégzésével? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. január 26. hétfő, 13:13

Felsoroltunk néhány esetet a teljesség igénye nélkül, mikor a coach képzést végzett vezető másképp oldja meg az adott problémát, mint aki csupán hagyományos ismeretekkel rendelkezik.

 

Vezetőként gyakran találkozik a hogyan-nem-lehet-megcsinálni problémakörrel?

Képzelje el, hogy ma kifogott egy aranyhalat, és teljesítette azt a kérését, hogy a kollégák a hogyan-nem-lehet-megcsinálni helyett a hogyan-lehet-megcsinálni részleteivel kezdenek foglalatoskodni.

 

A coaching képzés aranyhala

Látja maga előtt, ahogy egyre aktívabbak, haladnak a feladatokkal, az elmaradt munkák végre elfogynak, a görcsös határidők már nem szorítanak, mindenki tudja mit és hogyan oldjon meg, kit és mikor felhívjon fel, kivel és hogyan beszéljen, mit és hova küldjön, a légkör jó, a munkatársak mosolyognak, viccelődnek, önként jelentkeznek a delegált feladatra, pezseg a munka.

Estére annyit elvégeztek, mint máskor egy egész hét alatt.

 

Milyen vezetővé válik a coach képzés elvégzésével?

A coach képzés elvégzésével olyan vezetővé válik, aki képes javítani a munkatársak problémamegoldó képességét, lesz egy aranyhala, aki nem csak egy napra váltja valóra hőn áhított álmát, hanem minden egyes pillanatban a rendelkezésére áll, hogy elérje az aktivitást, és szabad vezetővé válhasson, azaz azzal töltse ideje legnagyobb részét, amivel valóban egy vezetőnek foglalkoznia kell.

Két kollégáját lehetetlenség közös feladatra delegálni?

Sok munkahelyen tapasztalható jelenség, amikor két kolléga együttműködése szinte lehetetlen. A két ember közt fellépő erős feszültségek miatt nem jelölhetők közös feladatra, pedig épp ők ketten oldhatnák meg a leggyorsabban és legeredményesebben azt.

Ilyen helyzetben a legtöbb vezető vagy rákényszeríti őket az együttműködésre, akik bár a nyomás hatására elvégzik a feladatot, de sokkal rosszabb eredményességgel, mint amire valójában együttesen képesek. Másik gyakori eset, hogy a vezető egyszerűen a konfliktusok elkerülése érdekében másoknak adja a feladatokat, ami szintén nem a legjobb hatékonyságú megoldást teremti.

 

Az ideális állapot elérhető a coach képzést végzett vezető számára

Képzelje el, hogy valami oknál fogva a két kolléga közti feszültség egyszerűen megszűnne, és a két ember képességeit és tudását egyesítve, mosolyogva, lelkesen megbeszélik a feladat megosztásának és elvégzésének hogyanját, a részletekben egymást segítve haladnak, és a feladat egyéb esethez képest fele annyi idő ráfordítással el is készül.

 

Milyen vezetővé válik a coach képzés elvégzésével?

A coaching képzés elvégzésével olyan vezetővé válik, aki képes a kollégák közti feszültség feloldására, és eléri, hogy a munka dinamikusabban haladjon.

Szeretne beosztottjaira egyre bonyolultabb ügyeket bízni?

Egy új kihívást kapott a csapatával, amihez jobb, képesebb beosztottakra lenne szüksége, bár pontosan tudja, a jelenlegi csapat kivallóan meg tudná oldani, ha egy kicsit nagyobb önbizalmuk vagy bátorságuk vagy hitük vagy akaratuk lenne. Valami mégis hiányzik, egy szín a cselekvési palettájukon, amivel a siker garantált lehetne.

A munkatársakból előhívhatóak olyan képességek, melyeket ez idáig nem sűrűn használtak a munkavégzésük során. A képességek csírája megtalálható szinte mindenkiben, sőt a mindennapi élet kapcsán számos példát is tudna bárki sorolni, mikor ezeket a képességeket használta. Egy kihívásnál mégis úrrá lesz sok emberen az aggodalom, kevésnek érzik magukat az új feladat megvalósításához, félnek, hogy belebuknak, elrontják, hibáznak.

 

Milyen vezetővé válik a coach képzés, coaching képzés elvégzésével?

A coach képzést végzett vezető olyan eszközöket nyer a képzés során, mely segítségével elő tudja hívni beosztottjaiból a rejtett képességeket, sőt a tanult módszerekkel megerősítheti azokat, és a cég szolgálatába állíthatja.

 

Módosítás dátuma: 2017. március 05. vasárnap, 15:23
 

Szavazás

Mi a coaching szó magyar megfelelője?
 

Látogatók

Oldalainkat 8 vendég böngészi


Coach Képzés

Következő három hónapos business coach képzésünk 2017. április 22-én indul!