Pro Bona Coaching & Training Center

Személyes fejlesztés és képzések a proaktív coaching gyakorlatának megismeréséhez.

Pozitív megerősítésekre építő coaching a nagyobb személyes eredményekért.


Coach blog

Hogyan vezet egy coach képzést végzett vezető?? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. január 26. hétfő, 13:01

 

Ön olyan vezetőként, aki még nem végzett coach képzést több problémával találkozva az eddigi tapasztalatai, képzései, ismeretei alapján keresi a megoldásokat.

 

Természetesen a hagyományos megoldások sok esetben jó eredményeket hoznak.


A coach képzést végzett sok év gyakorlattal rendelkező vezetők körében rendszeres az a visszajelzés, hogy sosem gondolták volna, hogy valaki tud számukra valami olyan újat és hasznosat mutatni, ami sokkal kevesebb energiaráfordítással, költséggel és idővel képes megoldani az emberi problémákat, melyek a munkavégzés során így vagy úgy felvetődnek, ismétlődnek a kollégák részéről.

 

Hogyan vezet az, aki elvégezte a coach képzést?

Magyarországon igen elterjedt vezetői, cégtulajdonosi szokás az alkalmazottak félelemben tartásával a teljesítménypréselés.

 

Pedig az ember sokkal eredményesebb a nyugodt munkahelyi légkörben, a kommunikáció szabad áramlásban, a nyitott, mindenki számára látható erővonalak között pontosan meghatározott cselekvések ismeretében.

 

A coach képzést végzett vezető képes elérni a szabad kommunikáció áramlását, a konfliktusok időbeni elsimítását, a kollégák képességeinek legjobb felhasználását, továbbá a költségek emelkedése nélkül eléri a nyereség növekedését az emberi erőforrás megfelelő gondozásával. 

Sikeresebbek a dolgozók a coach képzést végzett vezető mellett?

Igen. Más a munkahelyi légkör. A konfliktusok a munkahelyen maradnak és megoldódnak, így az otthoni pihenés valóban feltölti a munkavállalót a következő nap feladataihoz.

 

Az emberek szeretnek dolgozni. Egy olyan munkahelyért, ahol jól érzik magukat, ahol elismerik őket, ahol nincs felesleges könyöklés, érdemtelen kinevezés, ott keményen tudnak hajtani, hogy holnap és holnapután is meglegyen a munkájuk, a jó munkahelyük. A coach képzést végzett vezető ezt az állapotot meg tudja teremteni.

 

Egy ilyen helyen az emberek személyes képességeik szerinti munkát végeznek, folyamatosan fejlődhetnek, belső tartalékaikat aktivizálhatják, pozitívan állnak a kihívások elé és egyre termelékenyebbé válnak, mivel a coach képzés elvégzésével a vezető a kollégák személyes céljaira is figyelmet fordít, és a megismert módszerek segítségével nem csak felszínre hozza az egyéni képességeket, de aktivizálja azokat a cég számára, a cég, a csoport és az egyén céljainak eléréséhez.

 

 

Módosítás dátuma: 2015. január 27. kedd, 12:07
 

Szavazás

Mi a coaching szó magyar megfelelője?
 

Látogatók

Oldalainkat 6 vendég böngészi


Coach Képzés

Következő három hónapos business coach képzésünk 2017. április 22-én indul!